Συμβουλές προς τους καταναλωτές

Αγαπητοί Καταναλωτές,

Η κατοχύρωση -με άδεια- του επαγγέλματος του θερμοϋδραυλικού, που με τα Π.Δ. 38/91 , 48/95 ,55/00 και 112/12 θέσπισε η πολιτεία, συνιστά παράλληλα και την κατοχύρωση αλλά και την προστασία του καταναλωτή. Ο αδειούχος θερμοϋδραυλικός είναι ο μοναδικός που ξέρει και μπορεί να εγγυηθεί για την ποιότητα των εγκαταστάσεών σας.

Το σπίτι που θα χτίσετε θα θέλατε να είναι ωραίο, άνετο και λειτουργικό. Σίγουρα όμως θα θέλετε να μην το ξηλώσετε σε λίγα χρόνια, από προβλήματα στις υδραυλικές του εγκαταστάσεις (όπως πολλές φορές γίνεται δυστυχώς). Σας βεβαιώνουμε ότι το ίδιο θέλει και ο Σύνδεσμός μας γιατί αντιλαμβάνεται την αποστολή του και τη θέση του στην κοινωνία. Ακριβώς γι'αυτό ο Κλάδος μας, με πρωταγωνιστή την πανελλήνια ομοσπονδία του, αγωνίζεται, 50 χρόνια τώρα, για να παρθούν από την πολιτεία όλα τα απαραίτητα μέτρα που θα οδηγήσουν στην παραγωγή σωστών υδραυλικών εγκαταστάσεων.   Σε εφαρμογή λοιπόν των διατάξεων που εκδόθηκαν, αλλά κυρίως για την προάσπιση του δικού σας συμφέροντος, σας συνιστούμε:

α. Αναθέστε τα υδραυλικά σας σε υδραυλικό που έχει την κατάλληλη άδεια από το Υπουργείο Ανάπτυξης. Άν πάρετε υδραυλικό χωρίς άδεια θα μπλέξετε.

β. Ζητείστε από τον υδραυλικό σας να τοποθετηθούν στο σπίτι σας υλικά με προδιαγραφές γιατί κυκλοφορεί πολύ σαβούρα στην αγορά.

γ. Ο αδειούχος υδραυλικός καλύπτεται απο ατομικό συμβόλαιο αστικής ευθύνης προς τρίτους. Με αυτόν τον τρόπο ο πελάτης αποζημειώνεται απο την ασφαλιστική εταιρία για τυχόν ζημίες που θα προκύψουν απο λάθη του υδραυλικού ή κακής ποιότητας υλικών. 

δ. Στο τέλος των εργασιών ζητείστε από τον αδειούχο υδραυλικό σας να σας παραδώσει την Υπεύθυνη Δήλωση καλής εκτέλεσης εγκατάστασης που είναι υποχρεωμένος να εκδώσει (Προεδρικό Διάταγμα 38/91. Εφημερίδα της Κυβερνήσεως) και η οποία πρέπει να είναι θεωρημένη από τον Σύνδεσμό μας.      

 

ΠΡΟΣΟΧΗ! Χωρίς αυτή τη δήλωση  δεν μπορείτε να συνδεθείτε με την Δ.Ε.Η

Γι' αυτό εμπιστευτείτε μόνο τους αδειούχους θερμοϋδραυλικούς.

Διεκδικείτε ποιότητα στις εγκαταστάσεις σας!

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ :

ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ

 1. Μη σφίγγετε τις βρύσες. Αν στάζουν θέλουν διόρθωμα ή αλλαγή μηχανισμού.
 2. Τα φιλτράκια εκροής των βρυσών καθαρίζουν από τα άλατα, αν τα βυθίσουμε ένα 24ωρο στο ξύδι.
 3. Όταν τελειώνει η χρήση του πλυντηρίου να κλείνετε την παροχή του νερού.
 4. Όταν απουσιάζετε καιρό από το σπίτι σας να σφραγίζετε το γενικό διακόπτη νερού. Το χειμώνα να αφήνετε ανοιχτές τις βρύσες, για να αδειάσει το δίκτυο. Όταν επανέλθετε, αφήστε να τρέξει άφθονο νερό.
 5. Τον ηλιακό μας θερμοσίφωνα κατά τους θερινούς μήνες, αν δεν τον χρησιμοποιούμε τακτικά, καλύπτουμε τους συλλέκτες και το φθινόπωρο συμπληρώνουμε αντιψυκτικό στο κύκλωμα και μονώνουμε τους σωλήνες νερού.
 6. Αλλάξτε κάθε 2-3 χρόνια τη βαλβίδα ασφαλείας του θερμοσίφωνα-ηλιακού-μπόιλερ και ελέγχουμε το ανόδιο μαγνησίου.

Για περισσότερες πληροφορίες να απευθύνεστε στον αδειούχο υδραυλικό σας.

ΘΕΡΜΑΝΣΗ

 1. Μην πειράζετε τα διάφορα όργανα του λεβητοστασίου.
 2. Εξαερώστε τα σώματα σας, για να έχετε υψηλή απόδοση.
 3. Μην αφήνετε το χειμώνα με παγωνιές την εγκατάσταση θέρμανσης άνευ λειτουργίας ή χωρίς αντιψυκτικό ή χωρίς νερό για μεγάλα χρονικά διαστήματα.
 4. Ελέγξτε κάθε χρόνο τη βαλβίδα ασφαλείας, τον αυτόματο πληρωτή και το δοχείο διαστολής για την ασφάλεια σας.
 5. Ελέγξτε κάθε 2-3 χρόνια το ανόδιο μαγνησίου.
 6. Μετά το τέλος του χειμώνα κλείστε το γενικό διακόπτη ρεύματος του λεβητοστασίου.

Για περισσότερες πληροφορίες να απευθύνεστε στον αδειούχο υδραυλικό σας.